در ششمین جلسه برنامه ملی اقتصاد دانشبنیان مطرح شد
عملیاتی برنامه ملی اقتصاد دانشبنیان حول ۳محور
ششمین جلسه برنامه ملی اقتصاد دانشبنیان با حضور مهندس محمدرضا نعمتزاده وزیر صنعت، معدن و تجارت، بهزاد قرهیاضی رییس امور تحقیقات و فناوری سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور، علیاصغر توفیق معاون پژوهشی وزارت صنعت، معدن و تجارت، وحید احمدی معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و اعضای کارگروه برگزار شد.
ششمین جلسه برنامه ملی اقتصاد دانشبنیان با حضور مهندس محمدرضا نعمتزاده وزیر صنعت، معدن و تجارت، بهزاد قرهیاضی رییس امور تحقیقات و فناوری سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور، علیاصغر توفیق معاون پژوهشی وزارت صنعت، معدن و تجارت، وحید احمدی معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و اعضای کارگروه برگزار شد.
در این برنامه همچنین تعیین برنامه عملیاتی، اعتبار موردنیاز برای عملیاتی کردن برنامه از سوی هریک از سازمانهای مربوط و تعداد پروژهها از مهمترین موضوعاتی بود که در این جلسه مورد بررسی قرار گرفت. مهندس محمدرضا نعمتزاده با تاکید بر اینکه در این جلسه جزئیات پروژههای برنامه ملی اقتصاد دانشبنیان بررسی میشود، گفت: تمامی دستگاهها با اعلام پروژههای سازمان مربوط برنامههای خود را بیان خواهند کرد؛ از اینرو هدف ما تعریف پروژهها برای عملیاتی شدن طرحها و ایدههای مسئولان و رسیدن به اقتصاد دانشبنیان واقعی است. بهزاد قرهیاضی، رییس امور تحقیقات و فناوری سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور ضمن تاکید بر اینکه باید براساس صحبتهایی که با مسئول دفتر اسحاق جهانگیری، معاون نخست رییسجمهوری شده ۳موضوع اساسی مدنظر مسئولان این جلسه قرار گیرد، گفت: باید برنامه عملیاتی، اعتبار مورد نیاز برای عملیاتی کردن برنامه توسط هریک از سازمانهای مربوط و تعداد پروژهها مشخص شود. وی با بیان اینکه درحالحاضر ۴ طرح به تصویب نهایی رسیده، افزود: شاخصها و پروژهها نیز مصوب شده و برای ارائه به ستاد فرماندهی آماده خواهد شد. براساس تاکید رهبر معظم انقلاب در برنامه ششم توسعه برنامه اقتصاد دانشبنیان لحاظ شده و برنامه ملی اقتصاد دانشبنیان با دفاع دولت به تصویب مجلس خواهد رسید. رییس امور تحقیقات و فناوری سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور بیان کرد: برنامههای پیشنهادی وزارت نیرو و جهاد کشاورزی بعد از غربالگری و با ارائه ادبیات یکسان برای عملیاتی شدن نهایی خواهد شد که باید حجم مالی این دو دستگاه نیز اعلام شود. به گفته قرهیاضی مجموعه برنامههای دستگاههای ذیربط که در این جلسه مد نظر قرار گرفت از پیش مصوب شده و در این جلسه با تضمین دیگر دستگاهها بررسی و به تصویب نهایی خواهد رسید. علیاصغر توفیق، معاون پژوهشی وزارت صنعت، معدن و تجارت به برنامههای پیشنهادی این وزارتخانه برای عملیاتی کردن برنامه ملی اقتصاد دانشبنیان اشاره و اظهار کرد: برنامهها حول ۳ محور تکمیل و راهاندازی پنجره برای واحد تجاری، توسعه، تولید و تجاریسازی محصولات صنایع پیشرفته و دانشبنیان و ارتقای نظام مالکیت صنعتی درحال بررسی است. توفیق با بیان اینکه برای اصلاح رژیم نهادی و اقتصادی برخی موارد شاخصهایی در نظر گرفته شده، افزود: موانع تعرفهای و غیرتعرفهای، کیفیت قانونگذاری و حاکمیت قانون در نظر گرفته شده است. علاوه بر این برای توسعه سرمایه انسانی و دانشی شاخصهای نرخ افراد بالای ۱۵ سال باسواد، نرخ ثبت نام مقطع دبیرستان و نرخ ثبتنام مقطع دانشگاه و برای ساماندهی نظام نوآوری نیز شاخصهای پرداخت حق امتیاز، تعداد پتنتهای ثبت شده، تعداد مقالات علمی و فنی در نظر گرفته شده است.
علیمحمد گودرزی، رییس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه باید مفهوم برخی پیوندها در حوزه اقتصاد دانشبنیان تعریف شود، گفت: باید برخی مفاهیم را در حوزههای درونزا، برونزا و روششناسی آن در نظر گرفت. وی افزود: باید برای برخی مفاهیم اقتصاد دانشبنیان مصداق پیدا کرد. در این زمینه میتوان مفاهیمی مانند اعزام دانشجو، دریافت گرنت و توسعه مرز دانش اشاره کرد که آنطور که باید و شاید مدنظر قرار نگرفته است. بر این اساس میتوان مدعی شد این مفاهیم را باید بهگونهای تعریف کرد که برای جامعه ملموس باشد.
وحید احمدی، معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان برنامههای پیشنهادی این وزارتخانه برای عملیاتی کردن برنامه ملی اقتصاد دانشبنیان گفت: برنامههای پیشنهادی وزارت علوم براساس مصوبه شورای اقتصاد در نظر گرفته شده است. معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به کلیت برنامههای این وزارتخانه برای برنامه ملی اقتصاد دانشبنیان افزود: تمامی برنامههای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای عملیاتی کردن برنامه ملی اقتصاد دانشبنیان حمایت و توسعه توانمندیهای حرفهای و شغلی فارغالتحصیلان، توسعه توان کارآفرینی و تجاریسازی در نظام آموزش، پژوهش و فناوری، حمایت از پژوهشهای مرز دانش با تاکید بر پژوهشهای بنیادی و علوم انسانی است. وی به دیگر برنامههای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اشاره کرد و در اینباره توضیح داد: ماموریتگرا کردن آموزش و پژوهش در راستای نیازهای اولویتدار کشور با تاکید بر تحقیقات کاربردی و توسعهای و حمایت از افزایش سهم بخشهای اقتصادی در پژوهش و فناوری، ارتقای کیفیت مراکز علمی پژوهشی و فناوری در رقابتپذیر کردن برنامهها در سطح بینالملل، ساماندهی نظام اطلاعات، پایش و دستیابی به علم، فناوری و نوآوری، ارتقای نظام انگیزش به منظور جذب و نگهداشت و توسعه سرمایه انسانی ازجمله برنامههای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای عملیاتی کردن برنامه ملی اقتصاد دانشبنیان است. اسکندر زند، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با بیان برنامههای وزارت جهاد کشاورزی برای برنامه ملی اقتصاد دانشبنیان گفت: برنامههای وزارت کشاورزی حول محورهای توسعه سرمایه انسانی، توسعه زیرساختهای فناوری ارتباطات، نظام ساماندهی و اصلاح رژیم نهادی و اقتصادی در نظر گرفته شده است.
ارسال به دوستان